Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami
45 min.
Ingredience
- 900gramůFilé rybí
- 2kusyCibule
- 0,5kilogramBrambory
- 5kusůRajčata
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1decilitrCitronová šťáva
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oškrábeme brambory a stejně jako omytá rajčata a žampiony je nakrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno. Rybí filé nakrájíme na malé kostky. Vše mimo plátků rajčat vložíme do mísy, přidáme citronovou šťávu a mátu, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
- 2Větší zapékací mísu vymažeme olejem a směs do ní přemístíme. Povrch poklademe plátky z rajčat a mírně osolíme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, po 20 minutách zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, a necháme ještě 5 minut zapékat.
- 3Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.