Zapečené rybí maso
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 455gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 85gramůMáslo čerstvé
- 455gramůTreska aljašská
- 200gramůMakrela uzená
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 80gramůMouka polohrubá
- 60gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na větší kousky.
- 2Předehřejeme si troubu na 200°C. Filety z tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uchováme, filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kusy a vykostíme.
- 3Zbývající máslo rozehřejeme ve velkém kastrolu, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání asi 2 minuty. Odstavíme a postupně vmícháváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme, opatrně vmícháme rybí maso, uzené rybí maso, vejce a petržel. Osolíme, opepříme, vlijeme do zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.