Zapečené sledě
55 min.
Ingredience
- 1kilogramSleď čerstvý
- 1lžičkaSůl
- Náplň
- 200gramůSardelová očka
- 30gramůKopr čerstvý
- 1decilitrCitronová šťáva
- Posypka
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Sledě očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a osolíme. Plátky sleďů položíme kůží dolů. Do každého sledě položíme sardelové očko, trochu nasekaného kopru, pokapeme citronovou šťávou a sledě svineme do závitku.
- 2Sleďové závitky naskládáme do zapékací mísy, povrch opět zakapeme vymačkanou citronovou šťávou, posypeme pepřem, polijeme rozpuštěným máslem, zalijeme smetanou a nakonec posypeme strouhankou. Mísu vložíme do nahřáté trouby, kde zapékáme přibližně 20-25 minut. Těsně před dopečením sledě posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 3Zapékací mísu vytáhneme z trouby, sledě přiklopíme na 5 minut a potom porce rozdělíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.