Zapečené špagety s mletým hovězím masem
90 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůMrkev kořen
- 6kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 2lžíceBazalka
- 250gramůZakysaná smetana
- 250gramůCréme fraiche
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
61 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme do mísy.
- 2Zelené fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme, poté přidáme mleté hovězí maso a ještě asi 10 minut smažíme.
- 4Do pánve přidáme proužky mrkve, fazolky a podlijeme bílým vínem, na mírném ohni 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku a bazalku.
- 5Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy ke špagetám přidáme masovou směs z pánve a důkladně promícháme. Zapékací mísu vytřeme máslem a špagetovou směs do ní rozložíme. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, créme fraiche a špagety přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme v troubě 35 minut.
- 6Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.