Zapečené špagety s mletým hovězím masem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
61 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme do mísy.
  • 2
    Zelené fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme, poté přidáme mleté hovězí maso a ještě asi 10 minut smažíme.
  • 4
    Do pánve přidáme proužky mrkve, fazolky a podlijeme bílým vínem, na mírném ohni 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku a bazalku.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy ke špagetám přidáme masovou směs z pánve a důkladně promícháme. Zapékací mísu vytřeme máslem a špagetovou směs do ní rozložíme. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, créme fraiche a špagety přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme v troubě 35 minut.
  • 6
    Po upečení ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.