Zapečené taštičky plněné zeleninou

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto na taštičky. Do hnětače vsypeme prosátou mouku se solí, přidáme rozšlehané vejce s jednou lžící olivového oleje. Hněteme, dokud se těsto nespojí. Poté je do hladka vypracujeme na pomoučeném vále. Pod utěrkou necháme těsto půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Připravíme zapékací mísu, kterou vymažeme máslem.
  • 3
    V hluboké pánvi na 125 ml olivového oleje restujeme na malém plameni pokrájenou cibuli a česnek. Po pěti minutách přidáme na kousky nakrájené lilky, cukety, papriky, které jsme zbavili semen, posekané listy bazalky, oloupaná, semen zbavená a na kostky nakrájená masitá rajčata a pyré ze sušených rajčat. Směs opepříme, osolíme a pod pokličkou pomalu dusíme asi dvacet minut.
  • 4
    Z odpočinutého těsta vyválíme placku a vykrajujeme kolečka o průměru sedm centimetrů. Na polovinu kolečka dáme lžičkou zeleninovou náplň, celý obvod kolečka navlhčíme, aby se při spojení těsto nerozvíralo. Kolečko přehneme na polovinu, kraje dobře přitiskneme, vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi čtyři minuty. Uvařené taštičky necháme řádně okapat a naskládáme do připravené zapékací mísy. Taštičky posypeme ustrouhaným parmezánem a v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Hned podáváme s listovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.