Zapečené telecí ledvinky se žampiony
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůTelecí ledviny
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceZakysaná smetana
- 400gramůHrášek mražený
- 0,5decilitrMartell cognac
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 2decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na plátky, spaříme ve vařící vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, orestujeme ledvinky, osolíme je a opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a plátky žampionů. Znovu orestujeme, přidáme mouku, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a přilijeme koňak. Vše vaříme asi 30 minut.
- 3Hrášek prohřejeme, vodu slijeme a necháme okapat. Rozmixujeme jej dohladka, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku.
- 4Ledvinkovou směs dáme do zapékací mísy, navrch rozložíme hráškové pyré a zapečeme pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.