Zapečené tuňákové toasty
25 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák v oleji
- 3kusyRajčata
- 2lžíceKečup ostrý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10plátkůChléb toastový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Konzervu tuňáka v oleji dáme do misky, vidličkou rozmačkáme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přimícháme kečup, drobně nasekaná rajčata a vše důkladně promícháme. Směs ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, přisypeme oregano a opět promícháme.
- 2Toastový chléb rozložíme a na každý kousek pomocí lžící položíme připravenou směs. Toasty naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapečeme přibližně 10 minut.
- 3Zapečené tousty rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.