Zapečené uzené maso s chřestem
120 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 250gramůChřest zelený
- 200gramůKedlubna
- 250gramůMrkev kořen
- 150gramůHrášek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 250gramůMoravské uzené maso
- 1lžíceStrouhanka
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso a brambory ve slupce uvaříme. Zeleninu — chřest, kedlubnu a mrkev — očistíme, nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme v masovém vývaru, když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní hrášek a vývar se zeleninou ochutíme solí a pepřem.
- 2Pekáč s vysokým okrajem nebo širokou ohnivzdornou mísu vytřeme nebo vylejeme máslem a vysypeme strouhankou. Do takto připravené mísy nebo pekáče rozložíme uzené maso, na které navrstvíme zeleninu, potom vše podlijeme trochou vývaru z masa a zeleniny a posypeme strouhaným sýrem.
- 3V předehřáté troubě na 200 °C pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.