Zapečené uzené maso s chřestem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso a brambory ve slupce uvaříme. Zeleninu — chřest, kedlubnu a mrkev — očistíme, nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme v masovém vývaru, když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní hrášek a vývar se zeleninou ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Pekáč s vysokým okrajem nebo širokou ohnivzdornou mísu vytřeme nebo vylejeme máslem a vysypeme strouhankou. Do takto připravené mísy nebo pekáče rozložíme uzené maso, na které navrstvíme zeleninu, potom vše podlijeme trochou vývaru z masa a zeleniny a posypeme strouhaným sýrem.
  • 3
    V předehřáté troubě na 200 °C pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.