Zapečené zelí se sýrovou omáčkou
75 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
14 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí na jemno nakrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, necháme zesklovatět na oleji. Po částech přidáme zelí a osmahneme, vmícháme nasekanou petrželku.
- 2Oloupané jablko krájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, smetanu a vmícháme nastrouhanou goudu a připravené jablko. Směs osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a tymiánem.
- 3Zelí a omáčku střídavě klademe do vymaštěné zapékací mísy. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm pečeme pod pokličkou asi 20 minut, potom bez pokličky zapékáme dalších 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.