Zapečené zelí se sýrovou omáčkou

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
14 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí na jemno nakrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, necháme zesklovatět na oleji. Po částech přidáme zelí a osmahneme, vmícháme nasekanou petrželku.
  • 2
    Oloupané jablko krájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, smetanu a vmícháme nastrouhanou goudu a připravené jablko. Směs osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a tymiánem.
  • 3
    Zelí a omáčku střídavě klademe do vymaštěné zapékací mísy. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
  • 4
    Pokrm pečeme pod pokličkou asi 20 minut, potom bez pokličky zapékáme dalších 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.