Zapečený kapr s houbami
90 min.
Ingredience
- náplň do kapra
- 100gramůHouby čerstvé
- 150gramůRajčata
- 125gramůOřechy vlašské
- 100gramůCibulka jarní
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 75gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1147 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
85 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g).
- 2Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku.
- 3Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě.
- 4K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme.
- 5Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína.
- 6Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.