Zapečený kozí sýr s roketou
20 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový bok
- 300gramůSýr kozí
- 150gramůRoketa
- 20gramůOlej slunečnicový
- Na zálivku
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 0,5lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
49 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
842 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.
- 2Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.
- 3Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.
- 4Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.