Zapečený kozí sýr s roketou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
49 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
842 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.
  • 2
    Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.
  • 3
    Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.
  • 4
    Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.