Zapečený květák s brokolicí

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě doměkka. Chvíli před koncem vaření přidáme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici a společně dovaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sůl, vejce rozšlehaná se smetanou, polovinu nastrouhaného sýru, nasekanou petrželku, bazalku, špetku muškátu a prolisovaný česnek. Vše krátce zpěníme. Do zapékací mísy vymazané olejem vrstvíme střídavě květák s brokolicí. Zeleninu zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Můžeme podávat s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.