Zapečený květák s brokolicí
80 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 300gramůBrokolice
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě doměkka. Chvíli před koncem vaření přidáme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici a společně dovaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sůl, vejce rozšlehaná se smetanou, polovinu nastrouhaného sýru, nasekanou petrželku, bazalku, špetku muškátu a prolisovaný česnek. Vše krátce zpěníme. Do zapékací mísy vymazané olejem vrstvíme střídavě květák s brokolicí. Zeleninu zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Můžeme podávat s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.