Zapečený květák s houbami

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme v osolené vodě a okapaný jej rozdělíme na růžičky.
  • 2
    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, podusíme je a okořeníme pepřem, kmínem a špetkou muškátu. Houby promícháme s květákem a směs vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy,
  • 3
    Krátce zapečeme v troubě, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a petrželkou a dopečeme dozlatova.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.