Zapečený květák v gorgonzole
30 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 250gramůBrokolice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2kusyRajčata
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1150mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu litr vody se špetkou soli a do měkka uvaříme brokolici a květák. Vodu poté zcedíme a zeleninu dáme stranou.
- 2Následně v hrnci rozehřejeme máslo a zlehka na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme mouku, mléko a 150 ml vody. Neustále mícháme. Po cca třech minutách odstavíme.
- 3Do omáčky nastrouháme sýr, osolíme a opepříme dle vlastní chuti a vmícháme na větší kusy nakrájenou brokolici s květákem. Na závěr přemístíme omáčku se zeleninou z hrnce do zapékací mísy a povrch ozdobíme na plátky nakrájeným rajčetem. Dáme do trouby či na gril pět minut zapéct. Ihned můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.