Zapečený květák v ostré omáčce
45 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- 70gramůSýr Parmezán
- 70gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na vymazání mísy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
61 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěný a omytý květák rozdělíme na jednotlivé růžičky. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a uvaříme do měkka, scedíme, necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli do měkka. Přisypeme mouku, kari koření, vlijeme mléko, za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. Necháme mírně vychladnout, dochutíme špetkou soli, pepřem, rozklepneme vejce, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr. Vše důkladně promícháme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naskládáme připravený květák. Na povrch rozlijeme teplou omáčku, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Na sýr poskládáme na tenké plátky rozkrájené máslo.
- 4Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 20 - 25 minut. Po upečení necháme jídlo 5 až 10 minut odpočinout, poté ho rozdělíme na porce, poklademe je na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.