Zapečený lilek s rajčaty

60 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do cedníku rozložíme ve vrstvách plátky lilku, každou vrstvu posolíme a necháme 30 minut stát. Opláchneme a osušíme.
  • 2
    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
  • 3
    2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi, přidáme plátky lilku a 3 minuty z každé strany smažíme, dokud nezměknou a nezezlátnou.
  • 4
    Vyndáme a dáme stranou.
  • 5
    Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a 4 minuty smažíme.
  • 6
    Do zapékací mísy vrstvíme rajčata, lilek a cibuli a každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
  • 7
    Pokračujeme, dokud nám nezbyde žádná zelenina.
  • 8
    Zakápneme zbylým olejem a 20 minut pečeme.
  • 9
    Posypeme strouhaným sýrem a 10 minut pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.