Zapečený losos na fenyklu a rajčatech
35 min.
Ingredience
- 2mililitryBalsamico ocet
- 800gramůLosos obecný
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 6mililitrůOlej olivový
- 2mililitryMed včelí
- 2gramyČesnek
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 20kusůRajčata Cherry
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lososa osolíme a opepříme. Poté jej pokapeme citronovou šťávou a chvíli necháme uležet.
- 2Nyní připravíme zálivku. V hrnečku promícháme olivový olej, ocet, med, utřený česnek, sůl a pepř. Do zapékací misky položíme rozkrájená rajčata a na kousky nakrájený fenykl. Vše promícháme se zálivkou. Na vrstvu zeleniny položíme předem připraveného lososa a dáme do předehřáté trouby. Zapékáme při 220 stupích Celsia 25 minut.
- 3Podáváme s pečenou zeleninou a rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.