Zapečený losos v sýrovém nákypu

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka k němu přimícháme ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, žloutky a strouhanku. Okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželkou.
  • 3
    Porce lososa pošírujeme asi 10 minut v rybím vývaru. Vývar slijeme, maso osušíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přikryjeme připravenou nákypovou hmotou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.