Zapečený losos v sýrovém nákypu
55 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 4lžíceSýr Čedar
- 150mililitrůVývar rybí
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka k němu přimícháme ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, žloutky a strouhanku. Okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželkou.
- 3Porce lososa pošírujeme asi 10 minut v rybím vývaru. Vývar slijeme, maso osušíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přikryjeme připravenou nákypovou hmotou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.