Zapečený pórek
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusPórek
- 2lžíceStrouhanka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Větší pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válce a slupky vysunutím oddělíme tak, aby vznikly duté komínky.
- 2V misce promícháme mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl a pepř a směsí plníme připravené komínky z pórku.
- 3Naplněné pórky vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.
- 4Zapékací mísu vložíme do trouby a pórky pečeme na 190 stupňů Celsia zhruba 25 - 30 minut. Ke konci na pórky rozložíme plátky sýra a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.