Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem
85 min.
Ingredience
- 600gramůPórek
- 600gramůBrambory
- 150gramůUzené maso vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 40gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.
- 2Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
- 4Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.