Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.
  • 2
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
  • 4
    Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.