Zapečený špagetový koláč
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 120gramůSalát římský
- 12kusůRajčata Cherry
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůPyré rajčatové
- Na vytření formy
- Vařené špagety
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli se stroužky česneku očistíme a pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.
- 2Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme a odložíme do mísy. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a též je odložíme.
- 3V hlubší velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem zpěníme, přimícháme mrkev a smažíme vše ještě 5 minut. Přidáme mleté hovězí (libové) maso a za stálého míchání smažíme do doby, až maso změní barvu. Maso pak osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré, promícháme a podle chuti můžeme přimíchat 1 lžičku cukru. Masovou směs zakryjeme pokličkou a vaříme ji 10 minut. Maso občas promícháme.
- 4Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme do ni sůl a jakmile se začne vařit, vložíme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a vmícháme je do směsi s mletým masem. Nakone zamícháme do špagetové směsi rošlehaná vejce, pokrájenou petrželku a sýr.
- 5Dortovou formu vytřeme olejem a vložíme do ní špagetovou směs, povrch uhladíme a formu dáme do trouby na střed. Koláč pečeme asi 20 minut do zlatohněda, měl by být křupavý. Na talíře poklademe listy salátu, které ozdobíme rajčaty. Horký upečený koláč po mírném vychladnutí pokrájíme na porce, které poklademe k salátu a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.