Zapečený špagetový koláč

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli se stroužky česneku očistíme a pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky.
  • 2
    Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme a odložíme do mísy. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a též je odložíme.
  • 3
    V hlubší velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem zpěníme, přimícháme mrkev a smažíme vše ještě 5 minut. Přidáme mleté hovězí (libové) maso a za stálého míchání smažíme do doby, až maso změní barvu. Maso pak osolíme, opepříme, přidáme rajčatové pyré, promícháme a podle chuti můžeme přimíchat 1 lžičku cukru. Masovou směs zakryjeme pokličkou a vaříme ji 10 minut. Maso občas promícháme.
  • 4
    Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme do ni sůl a jakmile se začne vařit, vložíme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a vmícháme je do směsi s mletým masem. Nakone zamícháme do špagetové směsi rošlehaná vejce, pokrájenou petrželku a sýr.
  • 5
    Dortovou formu vytřeme olejem a vložíme do ní špagetovou směs, povrch uhladíme a formu dáme do trouby na střed. Koláč pečeme asi 20 minut do zlatohněda, měl by být křupavý. Na talíře poklademe listy salátu, které ozdobíme rajčaty. Horký upečený koláč po mírném vychladnutí pokrájíme na porce, které poklademe k salátu a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.