Zapečený sýr s vejci

75 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
  • 2
    Postup: sýr Gruyére nastrouháme, petželku posekáme nadrobno, vejce rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. V hlubší míse smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, směs zalijeme mlékem, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, dobře promícháme. Směs ochutíme solí i pepřem a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Sýrovou směs poté velice opatrně "zabalíme" do pevného bílkového sněhu, vzniklou hmotu přemístíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Jestli je pokrm už upečený, zjistíme nejlépe zapíchnutím špejle - když zůstane suchá, je pokrm hotový. Takto upečený sýr podáváme horký, poslouží jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.