Zapékaná bramborová kaše

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
495 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.
  • 2
    Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.
  • 3
    Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.
  • 5
    Pečeme při 180°C 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.