Zapékaná bramborová kaše
55 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.
- 2Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.
- 3Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.
- 4Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.
- 5Pečeme při 180°C 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.