Zapékaná cibule s mletým masem

75 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
835 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou.
  • 3
    Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme.
  • 4
    V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova.
  • 5
    Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.