Zapékaná cibule s mletým masem
75 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2decilitryMasový vývar
- Mleté maso
- 50gramůCibule
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 0,5decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 160gramůVepřové maso mleté
- 160gramůHovězí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
835 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno.
- 2Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou.
- 3Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme.
- 4V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova.
- 5Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.