Zapékaná kaše v zelném listu
90 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 80gramůŠalotka
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůKerblík
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 50gramůSýr cantal
- 50gramůŠunka dušená
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka ve vroucí, osolené vodě. Poté rozmixujeme na kaši, do které vmícháme mléko, 30 g másla a 1 špetku muškátového oříšku. Osolíme a opepříme.
- 2Šalotky a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej se zbytkem másla a šalotku s žampiony na něm osmažíme.
- 3Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme druhou špetku muškátového oříšku, nakrájenou šunku, 40 g nastrouhaného sýra, nasekaný kerblík a šalotku se žampiony. Dobře promícháme a vmícháme do bramborové kaše.
- 4Hlávku zelí rozebereme na listy, ty spaříme ve vroucí vodě a necháme dobře okapat. Poté jimi vyložíme zapékací mísu vytřenou máslem. Naplníme kaší a překryjeme přečnívajícími listy. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
- 5Pečeme ve vodní lázni při 200 °C 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.