Zapékaná kaše v zelném listu

90 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka ve vroucí, osolené vodě. Poté rozmixujeme na kaši, do které vmícháme mléko, 30 g másla a 1 špetku muškátového oříšku. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Šalotky a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej se zbytkem másla a šalotku s žampiony na něm osmažíme.
  • 3
    Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme druhou špetku muškátového oříšku, nakrájenou šunku, 40 g nastrouhaného sýra, nasekaný kerblík a šalotku se žampiony. Dobře promícháme a vmícháme do bramborové kaše.
  • 4
    Hlávku zelí rozebereme na listy, ty spaříme ve vroucí vodě a necháme dobře okapat. Poté jimi vyložíme zapékací mísu vytřenou máslem. Naplníme kaší a překryjeme přečnívajícími listy. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
  • 5
    Pečeme ve vodní lázni při 200 °C 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.