Zapékaná růžičková kapusta s treskou
50 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 350gramůFilé z aljašské tresky
- 250gramůKapusta růžičková
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme a omyjeme, stonky nařízneme, kapustu povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Potom růžičky vložíme do zapékací mísy.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s porcemi filé pokapanými citronovou šťávou je poklademe na kapustu. Osolíme a opepříme.
- 3Smetanu rozšleháme s vejci i s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.