Zapékaná treska v majonézové krustě
55 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůMajonéza
- 600gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
68 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
- 2Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.