Zapékaná treska z Trondheimu
45 min.
Ingredience
- 150gramůCeler bulvový
- 200gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 3lžícePetržel - nať
- 180gramůVeka
- 650gramůFilé z aljašské tresky
- 1,5lžičkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer i mrkev omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Očištěnou cibuli a omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
- 2Bílou veku pokrájíme na kostičky, filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
- 3Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, promícháme, přidáme kostičky veky a petrželky. Znovu promícháme a krátce osmažíme.
- 4Zapékací mísu vytřeme máslem (50 g) Na dno klademe rybí filé, pokryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, nakonec pokapeme rozpuštěným máslem (100 g). Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 - 220°C přibližně 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.