Zapékané Boloňské makarony

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí a pepřem dle vlastní chuti a 15 minut za občasného míchání ohříváme.
  • 2
    Makaróny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami a strouhaným sýrem. Dáme do zapékací mísy a promícháme. Vše ještě zalijeme smetanou smíchanou s rozšlehaným vejcem a necháme 20 minut péct v troubě při teplotě 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 11. 2015
Zapékané Boloňské makarony
Zapékala jsem 35 min. Dala jsem zakysanou smetanu. Musím říci, že mě makarony překvapily. Bylo to moc dobré.