Zapékané Boloňské makarony
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata
- 450gramůPassata (drcená rajčata)
- 400gramůMakarony milánské
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůRicotta
- 100gramůMozzarella
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOregano čerstvé
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí a pepřem dle vlastní chuti a 15 minut za občasného míchání ohříváme.
- 2Makaróny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami a strouhaným sýrem. Dáme do zapékací mísy a promícháme. Vše ještě zalijeme smetanou smíchanou s rozšlehaným vejcem a necháme 20 minut péct v troubě při teplotě 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 11. 2015
Zapékané Boloňské makarony
Zapékala jsem 35 min. Dala jsem zakysanou smetanu. Musím říci, že mě makarony překvapily. Bylo to moc dobré.