Zapékané brambory na irský způsob
105 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 150gramůSýr Čedar
- 12mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCibule
- 30gramůStrouhanka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky.
- 2Mléko dáme zahřát, poté přisypeme nastrouhaný sýr a ohříváme do úplného rozpuštění sýra v mléce. Poté odstavíme z plotny a přidáme worcester.
- 3Mouku smícháme se solí a špetkou pepře.
- 4Zapékací mísu vytřeme máslem, dno vyložíme plátky brambor, poté posypeme moukou a poklademe plátky másla.
- 5Přidáme další vrstvu brambor, kterou posypeme pokrájenou cibulí.
- 6Opět dáme vrstvu brambor, mouku, kousky másla a zbytek cibule.
- 7Zakončíme vrstvou brambor, které zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme péct při 180 °C na 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.