Zapékané brambory s krevetami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Rajčata nakrájíme na drobné kousky, česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky, bazalku nahrubo nasekáme. Krevety omyjeme.
  • 2
    Brambory necháme péct 60 minut při 200 °C. Olej rozpálíme, přidáme česnek a necháme 3 minuty smažit. Poté přidáme rajčata, vodu, osolíme a opepříme a necháme vařit 10 minut.
  • 3
    Přisypeme krevety a necháme ohřát, vmícháme zakysanou smetanu a bazalku. Vše dobře promícháme, prohřejeme a odstavíme z plotny. Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí. Servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.