Zapékané brambory s listovým špenátem a smetanou
65 min.
Ingredience
- Na zalití
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- Restovaný špenát
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 2špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky silné přibližně 3 - 5 mm. Brambory v míse promícháme se solí, dobře omytý listový špenát dáme do síta, spaříme vroucí vodou (1,5litru) a pokrájíme na širší nudličky. Oloupaný česnek krájíme na tenké plátky, v hrnci rozehřejeme máslo, na něm krátce orestujeme špenát s česnekem (3 - 4 minuty), ochutíme solí, pepřem.
- 2Do pekáče na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně položíme 1/2 špenátu, který pokryjeme 2/3 brambor. Na ně rozložíme zbytek špenátu a poslední vrstvu brambor. Vše zalijeme smetanou, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 - 220°C do zlatova přibližně 45 minut, podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.