Zapékané brambory s mletým masem a cuketou
85 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůCuketa
- 4,5lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůSalám Gothajský
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3kusyRajčata
- 250gramůVepřové maso mleté
- 250gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaMajoránka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKmín drcený
- 1,5lžíceProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1213 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
93 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené brambory scedíme, vychlazené oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Omyjeme cuketu, pokrájíme na kolečka, dáme na mísu, lehce osolíme z každé strany (asi 1 lžička) a necháme vypotit.
- 3Očištěné cibule a česnek pokrájíme nadrobno. Měkký točený salám sloupneme a pokrájíme na kolečka. V misce vyšleháme vajíčka se smetanou, bílým pepřem a solí (1/2 lžičky). Tvrdý sýr nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka.
- 4V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dorůžova. Na cibuli přidáme mleté maso, 1-1.5 lžičku soli (podle chuti), majoránku, červenou papriku, pepř a chilli. Směs za stálého míchání opékáme dozlatova, přimícháme rajčatový protlak, 0.5 dl vody a pod pokličkou dusíme 5-8 minut.
- 5Zapékací mísu vytřeme olejem (2 lžíce). Na dno dáme vrstvu brambor, které osolíme (1 lžička) a posypeme kmínem. Na brambory rozložíme vrstvu mletého masa, na ni dáme vrstvu salámu, pak vrstvu cukety (přebytečnou vodu z cuket jsme slili). Vše zalijeme rozšlehanými vejci, zasypeme sýrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pekáč zakryjeme a pokrm pečeme přibližně 45 minut dozlatova.
- 6Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.