Zapékané brambory se sýrem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5kilogramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5lžicSýr Parmezán
- 75gramůSýr Gouda 45%
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
15 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme, oloupeme a rozpůlíme.
- 2Cibuli a tymián nasekáme nadrobno. Na rozehřátém másle krátce podusíme cibuli, zasypeme moukou a opražíme dorůžova. Poté za stálého míchání přiléváme vývar i se smetanou, krátce povaříme a necháme trochu zchladnout.
- 3Do vlažné omáčky vmícháme goudu, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
- 4Brambory vložíme do zapékací mísy, zalijeme je omáčkou a zasypeme parmezánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.