Zapékané brambory se sýrem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
15 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme, oloupeme a rozpůlíme.
  • 2
    Cibuli a tymián nasekáme nadrobno. Na rozehřátém másle krátce podusíme cibuli, zasypeme moukou a opražíme dorůžova. Poté za stálého míchání přiléváme vývar i se smetanou, krátce povaříme a necháme trochu zchladnout.
  • 3
    Do vlažné omáčky vmícháme goudu, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
  • 4
    Brambory vložíme do zapékací mísy, zalijeme je omáčkou a zasypeme parmezánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.