Zapékané cukety
115 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 600gramůCuketa
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůDýně
- 50gramůSýr kozí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůDýňová semínka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 30gramůŠťovík
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Šťovík omyjeme, necháme dobře okapat a poté nakrájíme na proužky. Cukety omyjeme a oloupeme, podélně rozřízneme a vydlabeme dužinu. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky, dáme vařit do vroucí vody do změknutí. 5 minut před koncem varu přisypeme dužinu z cuket. Z uvařené zeleniny slijeme vodu a dáme stranou.
- 2Vydlabané cukety krátce osmažíme na rozpáleném oleji, poté vyjmeme z pánve a urovnáme do zapékací mísy.
- 3Dýni zbavíme slupky, dužinu pokrájíme na kostičky a necháme podusit 15 minut na polovině rozpáleného másla. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- 4Uvařené brambory s cuketou rozmačkáme na kaši, do které vmícháme žloutek, dýňová semena, dušenou dýni, osolíme a opepříme. Vzniklou směsí naplníme vydlabané cukety, které necháme zapéct při 180°C 20 minut.
- 5Mezitím rozpálíme zbytek másla, na kterém osmahneme pokrájenou cibuli a šťovík. Krátce smažíme, poté podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a dle potřeby dochutíme cukrem.
- 6Zapečené cukety servírujeme se šťovíkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.