Zapékané dřevorubecké brambory s houbami
85 min.
Ingredience
- 250gramůHouby čerstvé
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
- 300gramůAnglická slanina
- 8kusůVejce slepičí
- 0,5lžíceHořčice
- 1lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1,5kilogramyBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a dáme do pánve na rozpálený olej (3 lžíce). Osolíme mořskou solí, ochutíme bílým pepřem a kmínem, promícháme a dusíme do doby, až se vydusí všechna šťáva a začnou se smažit.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Anglickou slaninu pokrájíme na kostky. Ovařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Vejce si v hrnečku rozkvedláme se solí (1/2 lžičky), hořčicí a (1/2 lžičky) pepřem. Pažitku a petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.
- 4V hlubším pekáči si na oleji (2 lžíce) vysmažíme anglickou slaninu, přihodíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme houby, promícháme a ještě chvíli vše společně smažíme. Na houbovou směs poklademe plátky brambor, pokapeme je olejem, osolíme (1/2 lžičky) a zalijeme vajíčky.
- 5Pekáč s bramborami vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.
- 6Pečeme při 200 °C asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.