Zapékané fazolky
45 min.
Ingredience
- 400gramůFazolky mražené
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250gramůZakysaná smetana
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 40gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut.
- 2Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem.
- 3Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout.
- 4Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.