Zapékané filé s houbami
75 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůBrambory vařené
- 100gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300gramůFilé z aljašské tresky
- 1decilitrMléko polotučné
- 1lžícePažitka
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do vymazané zapékací mísy urovnáme vařené brambory nakrájené na plátky, osolíme je a opepříme. Přidáme porce filé povařené v osolené vodě a nakonec podušené, nadrobno nakrájené houby s utřeným česnekem.
- 2Mléko rozmícháme s vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme pokrm a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Na talíři obložíme filé plátky omytých rajčat a ozdobíme pažitkou. Podle chuti pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.