Zapékané gnocchi s rajčaty
28 min.
Ingredience
- 500gramůBramborové noky
- 125gramůMozzarella
- 100gramůPesto
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůOlivy zelené
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
334 mg
Postup přípravy
- 1Rozpalte větší pánev a na trošce oleje orestujte česnek nakrájený na tenké plátky, přilijte rajčatové pyré a nechte vařit 10 minut za občasného míchání.
- 2Přidejte špetku soli, pepře a pesto. Dobře promíchejte a odstavte.
- 3Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, sceďte a přisypte k omáčce.
- 4Přesypte do zapékací misky a ozdobte plátky mozzarelly, pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.