Zapékané houby s ricottou
40 min.
Ingredience
- 800gramůHouby čerstvé
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 300gramůSýr Ricotta
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 8plátkůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání na něm houby opečeme.
- 2Toastové chleby zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Petržel opláchneme a nasekáme. Houby promícháme s petrželkou, ricottou, žloutky a kostkami toastového chleba, okořeníme solí a pepřem.
- 4Houbovou směs dáme do zapékací mísy, posypeme parmezánem a necháme 10 minut zapékat v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.