Zapékané hovězí na zelenině
150 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 200gramůSádlo škvařené
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 4kusyPaprika zelená
- 6kusůRajčata
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 20gramůOřechy vlašské
- 2lžičkyMuškátový květ
- 7kusůVejce slepičí
- 210gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžičkyMajoránka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na kostky nakrájené maso na sádle a cibuli dobře osmažíme, podlijeme vývarem, dusíme do měkka. Rajčata a papriku nakrájíme na proužky, česnek na kolečka, ořechy posekáme nadrobno, muškátový květ, pepř, to všechno přidáme k masu a pod policí necháme dusit.
- 2Mezitím připravíme nasekaná vařená vajíčka, nasekanou petrželku, sundáme poklici a vmícháme do masa. Zalijeme smetanou, posypeme majoránkou, necháme ještě chvilku zapéct.
- 3Hotové maso ještě nakonec dochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.