Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou

80 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu.
  • 2
    Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína.
  • 4
    Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut.
  • 5
    Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme.
  • 6
    Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.