Zapékané křepelky s hroznovým vínem a šunkou
80 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 4kusyKřepelka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůHroznové víno
- 20mililitrůOlej olivový
- 200gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Pro výrobu následujícího receptu použijeme co největší brambory, které oloupeme a omyjeme. Vršky brambor seřízneme a vydlabeme dužinu.
- 2Brambory přendáme do zapékací nádoby, potřeme rozpuštěným máslem.
- 3Křepelky vykucháme, omyjeme a dovnitř každé z nich dáme 3 kuličky hroznového vína.
- 4Každou křepelku zabalíme do plátku šunky a uložíme je na vydlabané brambory. Přichytíme naostřenými špejlemi, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C 30 minut.
- 5Pak přidáme do pekáče zbytek vína a pečeme ještě 15 minut. K vypečené šťávě přidáme 50 g másla, osolíme a opepříme.
- 6Křepelky podáváme přelité šťávou a s oblohou z pečených hroznů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.