Zapékané lilky s bylinkami
55 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané lilky nakrájíme na silné plátky, rozložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odpočinout, aby lilky pustily vodu.
- 2Plátky potom osušíme ubrouskem a 5 minut povaříme.
- 3V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Přilijeme odtučněné mléko, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, snítkami tymiánu a rozmarýnu.
- 4Do zapékací mísy rozložíme plátky lilků a zalijeme je vaječnou směsí.
- 5Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.