Zapékané lilky s bylinkami

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané lilky nakrájíme na silné plátky, rozložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odpočinout, aby lilky pustily vodu.
  • 2
    Plátky potom osušíme ubrouskem a 5 minut povaříme.
  • 3
    V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Přilijeme odtučněné mléko, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, snítkami tymiánu a rozmarýnu.
  • 4
    Do zapékací mísy rozložíme plátky lilků a zalijeme je vaječnou směsí.
  • 5
    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.