Zapékané masové kuličky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaMajoránka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
56 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s oloupanou, nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou. Přisypeme mouku, přidáme 1 vejce, hořčici, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které vložíme do olejem vymaštěného pekáče.
- 3Smetanu rozšleháme se zbylými vejci, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou. Nalijeme na kuličky v pekáči a povrch poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.