Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm opečeme na kolečka pokrájený pórek. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli podusíme.
  • 2
    Omyté maso krájíme silnější na plátky a ovineme je nití. Medailonky opékáme v pánvi na rozehřátém másle s olejem po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je, opepříme a vyjmeme.
  • 3
    Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou, strouhankou a vejcem, směs rozdělíme na medailonky, krátce grilujeme. Nit odstraníme.
  • 4
    Pórek s rajčaty ochutíme hořčicí a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme.
  • 5
    Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.