Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 750gramůPórek
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceHořčice kremžská
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm opečeme na kolečka pokrájený pórek. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli podusíme.
- 2Omyté maso krájíme silnější na plátky a ovineme je nití. Medailonky opékáme v pánvi na rozehřátém másle s olejem po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je, opepříme a vyjmeme.
- 3Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou, strouhankou a vejcem, směs rozdělíme na medailonky, krátce grilujeme. Nit odstraníme.
- 4Pórek s rajčaty ochutíme hořčicí a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme.
- 5Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.