Zapékané nudle s jehněčím masem
50 min.
Ingredience
- 250gramůNudle široké
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyLilek
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBazalka
- 200gramůGouda
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Promícháme s 1 lžící olivového oleje.
- 2Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso nakrájíme na kostky.
- 3V pánvi rozpálíme zbytek oleje a opečeme na něm lilky. Osolíme, opepříme a přidáme jehněčí maso. Opékáme asi minutu, přidáme rajčata, rozmarýn, osolíme a opepříme.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Goudu nastrouháme. Bazalku a polovinu sýra smícháme s těstovinami, zeleninou a masem. Vložíme do zapékací misky a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, potom ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.