Zapékané sardinky

50 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadérek. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek a olivový olej. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
  • 2
    Když jsou rajčata rozvařená na kaši, vložíme do středu mísy s pokrmem sardinky zbavené páteře a kůže a pokryjeme je opět vrstvou rajčatové kaše. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.