Zapékané telecí nožičky
125 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí nožičky
- 4gramyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 300gramůCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na krém
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCréme fraiche
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
75 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěné a omyté telecí nožičky dáme do hrnce. Vložíme bobkový list, sůl, celý pepř, česnek, cibuli, celer, mrkev a petržel. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme doměkka přibližně 60 minut. Potom i s vývarem necháme vychladnout. Vychladlé maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Vybereme z vývaru celer, který také nakrájíme na silnější plátky.
- 2Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli s česnekem zpěníme v pánvičce na 70 g rozpáleného másla. Přilijeme smetanu, créme fraiche a přivedeme k varu. Dobře dochutíme solí a pepřem.
- 3Pečící formu dobře vymažeme máslem a střídavě skládáme plátky mangoldu, plátky masa a plátky celeru. Na povrch naskládáme tenké plátky sýra, zalijeme připravenou smetanovou omáčkou.
- 4Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 180 stupních Celsia 40-45 minut. Po vytáhnutí z trouby krájíme na porce. Rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.