Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkyHořčice bezlepková
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- Ochucené brambory
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
67 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 5. 2016
Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Zapečené maso i brambory v jednom pekáčku je vždy fajn jídlo. Nedala jsem do brambor papriku, moc se mi tam nehodí a místo petrželky jsem dala až na hotové jídlo jarní cibulku. Celkem 2,5 kávové lžičky soli na jednu porci je opravdu moc, dala jsem dle potřeby. Smetany se může dát i malinko méně, ono tohle jídlo se dá přizpůsobit vlastní chuti. Pekla jsem při nižší teplotě než uvádí recept a pak podávala se zelným salátem s křenem.