Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
67 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 5. 2016
Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Zapečené maso i brambory v jednom pekáčku je vždy fajn jídlo. Nedala jsem do brambor papriku, moc se mi tam nehodí a místo petrželky jsem dala až na hotové jídlo jarní cibulku. Celkem 2,5 kávové lžičky soli na jednu porci je opravdu moc, dala jsem dle potřeby. Smetany se může dát i malinko méně, ono tohle jídlo se dá přizpůsobit vlastní chuti. Pekla jsem při nižší teplotě než uvádí recept a pak podávala se zelným salátem s křenem.