Zapékané žampiony po francouzsku
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 800gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrCitronová šťáva
- 2decilitryOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMasox
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2hrstiPetržel - nať
- 350gramůKlobása Dunajská
- 1krajícChléb konzumní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 5gramůMáslo čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1205 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
108 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1žampiony omyjeme a necháme okapat. Pak oddělíme nožičky od kloboučků a nožičky nakrájíme na plátky. Kloboučky dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a polovinou oleje, promícháme a necháme v chladnu 30 minut uležet.
- 2Masox v hrnku rozmícháme s vodou, rozdrobíme do něj krajíc chleba a necháme na ohni přejít varem. Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme, mírně je osolíme a přimícháme k nim nastrouhaný sýr.
- 3Česnek a cibule nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na proužky, klobásu rozkrájíme na tenká kolečka.
- 4V pánvi rozehřejeme zbylý olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a potom přidáme kolečka klobásy, nakrájený česnek, petrželovou nať a tymián. Vše důkladně promícháme a chvilí ještě smažíme. Ke směsi v pánvi přidáme nakrájené nožičky žampionů, zalijeme vývarem s chlebem, opepříme, osolíme a 5 minut za stálého míchání vaříme.
- 5Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme proužky slaniny a potom vkládáme postupně část směsi z pánve a na ni marinované hlavičky žampionů. Poslední horní vrstva musí být z hlaviček hub. Vše zalijeme rozšlehanými vajíčky se sýrem a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až vajíčka ztuhnou.
- 6Nejvhodnější přílohou jsou topinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.